mandag 30. juli 2007

Paparazzi i Telemark


Helgen den 21/7 var jeg og en venninne en tur i Bø. Måtte bare på Telemarkfestivalen! Jeg digger folkemusikk og er ikke flau for det :) Opp kl 05, av gårde kl.06, framme kl.10.30. Første konsert var kvedarmøte på Pakkbua, Bø museum. Øyonn Groven Myren møter Ingvill Buen Garnås. Dette var flott varmt og nært. Det var også fint å rusle rund og titte litt i museet etterpå.




Så var det egentlig bare "tiden av veien" til neste konsert som var på Låven, på Skogen gård. Der lyttet vi til den talentfulle Benedicte Maurseth som forøvrig ble vinner av INTRO-folk, og fikk et to års lanseringsprogram i premie, og tittelen: Årets unge folkemusiker. Selveste Åse Kleveland satt i juryen og delte ut prisen etterpå.

Dernest overvar vi en barnekonsert med Geir Lystrup og Kouame Sereba. Artig konsert, og barna satt som fjetret! Og selvfølgelig fikk delta.

Vi besøkte også en Ingrid Askeland´s separatutstilling. Erotiske saker her... gøy!













Toppen av alt for oss og verd alle milene tur/retur og 600 spenn for dagspass var Arild Andersen og Kirsten Bråten Berg. Med seg hadde de også den fantastiske Paolo Vinaccia på perkusjon. På gitar, Georg Vadenius, og på saxofon Bendik Hofseth. Dette må oppleves, og er utenfor hva jeg kan uttrykke skriftlig. Det skjer så mye spennende når to sjangere møtes. Folkemusikkens litt strenge uttrykk sammen med jazzens frie løsluppenhet gir helt nye lydbilder...... VAKKERT! Konserten het SAGN-ARV. Arv var opprinnelig et bestillingsverk til Festspillene i Bergen i 1993, i forbindelse med Edvard Grigs 150 års jubileum. Arv er også en oppfølger til "Sagn" som var bestillingsverket til Vossajazz 1990. Telemarkfestivalen slo to fluer i en smekk og presentert SAGN-ARV i ny drakt, og jubilerte dermed også Grieg i 2007


Sist men ikke minst skulle vi på Odden (Odd Nordstoga for de uinnvidde) Men da ble det litt verre. Dette var en utendørs konsert og undertegnede som jo tror det er sommer, hadde alt for lite klær på. I tillegg regnet det og vi kjøret bil, det vil si ikke noe øl eller no liksom. Pluss at man begynte å kjenne at man hadde vært på farten i 18 timer. Vel paraply hadde vi med og sprang til bilen for å hente. Da oppdaget vi at man kunne høre godt og kanskje skimte go` gutten fra parkeringsplassen. OK, inn i bilen, opp med vinduene ( og litt varme!!)
Først så vi dette!! :)


ABSOLUTT NULL OG NIKS!

Valkyrien Allstars skulle varme opp publikum. Dette fikk de nok til, men vi ble plutselig så opptatt av noe annet! Vi får nemlig se en voldsom aktivitet i et vindu i bygningen foran bilen vi sitter i. Og jammen tror du ikke det var "Oddemann him self" som drev og ordnet seg på badet!! Jeg opp med fotoapparatet og fram med det bittelille stativet. Stablet dette på plass foran i vinduet og ventet på det gyldne øyeblikk!! (det hadde sluttet å regne :)

DET ER HAN, HELT SANT :)

Flere folk kom nok til å tenke på denne parkeringsplassen, for vi var plutselig ikke alene.
Jeg er nok helt sikker på at det bare var oss som hadde billett :)
En dame i hvitt syntes det var så bra sikt foran bilvinduet vårt!! Hei du! Flytt deg a.. og VIPS så var hun borte :)

ARTIG!

Så kom han da, endelig Luuringen. De gutta der kan spille og skape stemning og liv! Vi så dem ikke noe særlig, men om vi la godvilja til kunne vi se både "pianomannen" og "flatfeleguten" og det holdt for oss. Dessuten hadde vi det så utrolig gøy der vi styra på inne i bilen. Det kom to eldre ektepar også serru. Damene hadde med campingstol og greier. De kosa seg og tralla med. Jeg måtte bare snike kameraet mot dem og ta bilde. Ikke pent men nokså paparazzisk :)



HER MANGLER DET BARE KAFFI :)

Ja, det var masse inntrykk på ett døgn og "ille" moro. Takk A-G for at du dro meg med!

1 kommentar:

Anonym sa...

Håper du kommer til Telemarkfestivalen i år også, torsdag 17. - 20. juli. Lover godt program da også! Vennlig hilsen Telemarkfestivalen