lørdag 5. mai 2007

Blind vold?

Jeg leste en artikkel i barnehagefolk fra 1995. Som nå, var vi også da opptatt av barn og mobbing. Mediene hadde vært opptatt av dette temaet noen måneder. Debatten hadde ført til avisoppslag på nokså varierende nivå. Her kommer et av de sterkeste.

"Blind vold i barnehagen" skriver en avis i et større oppslag. Jounalisten kunne fortelle om en grusom episode i en barnehage der det "svartnet fullstendig" for en treåring. "Da han ikke fikk det som han ville, hogg han tak i en jente på to og bet henne av all sin kraft i armen." Noen dager senere var en annen tre åring på ferde i samme barnehage, "en av de mest agressive i barnehagen" "Plutselig kom hun fykende inn i et rom der ei tulle på ett og et halvt satt på gulvet og puslet med legoklosser. På få sekunder ble minstejenta angrepet bakfra og revet i gulvet med et dunk."

Ja her får man frysninger. For noen barn! De både biter og river hverandre overende!
Informanten er selvsagt anonym, en mannlig styrer, og han er "sjokkert over voldsutviklingen i barnehagen." og inntrykket hans er at stadig flere små barn har atferdsvansker. Flere andre anonyme førskolelærere denne journalisten har vært i kontakt med kan bekrefte det samme.

At en journalist tror det er et nytt fenomen at tre åringer biter er en ting, men kjære vene, at yrkesgruppen førskolelærer bidrar til folkeopplysning på dette nivået er vel mer betenkelig!!

Ingen kommentarer: